dijous, 7 de juny del 2012

Blasco i la cabina


Amb la generalització dels mòbils, les cabines de telèfon han quedat com un element quasi romàntic a les nostres ciutats. No han desaparegut (encara) dels carrers, però cada volta s'utilitzen menys. En 2007, les dades més recents que he trobat, Telefónica en va retirar 7.500 per la seua baixa rendibilitat, després d'haver caigut a la meitat les cridades en tan sols cinc anys. Imagine que hui l'ús d'aquestos dispositius s'haurà reduït més encara, amb l'arribada de les tarifes planes per mòbils o els locutoris on els estrangers poden cridar als seus països a preus més econòmics.

Quants de vosaltres heu utilitzat una cabina als últims anys..? L'última volta que jo recorde va ser al 2004, per a enviar un sms (si, es poden escriure missatges des d'una cabina) perquè aleshores encara no tenia mòbil (també vaig arribar tard a això). Des del balcó de ma casa se'n veuen dos, però mai veus a ningú parlant per allà. Com a molt, descobreixes algun indigent ficant els dits en la caixa del canvi a vore si algú s'ha deixat uns cèntims oblidats. O a altres individus que, a altes hores de la nit, li peguen colps a vore si aconsegueixen emportar-se una recaptació que pressupose prou escassa. Amb la confirmació de la crisi a l'any 2009, Telefònica va haver de modificar els sistemes de seguretat de les seues cabines al incrementar-se un 73% els robatoris.

En este context d'extinció de la cabina com a element del mobiliari urbà, hui m'he trobat amb una curiosa noticia en la premsa digital. Jo pensava que en l'any 2012 les cabines sols atreien a la gent sense recursos o als amics d'allò alié, però no (presumptament): el portaveu del PP a les Corts, Rafael Blasco, el dimarts passat a les 16.30 hores va baixar del seu cotxe oficial, es va apropar a una cabina telefònica al centre de València, va introduir unes monedes (imagine que serien d'un o dos euros) i va tindre una conversa. Tal i com assenyala el text de la noticia, és ben cridaner que Blasco, amb mòbil de la Generalitat, secretaria i vehicle oficial, utilitze una cabina per a telefonar. A no ser que tinga algun problema amb parlar a través del seu mòbil.

Supose que coneixereu un poc la trajectòria del portaveu del PP, i si no vos ho resumiré: Blasco és un home que va passar de militar al Partit Comunista durant la seua joventut a ser dos voltes conseller del PSPV als anys de Joan Lerma. Un escàndol de corrupció (descobert, en part, gràcies a intervencions telefòniques per part de la Policia) va provocar la seua expulsió del partit, encara que el cas va ser arxivat gràcies a la tasca del seu advocat, Javier Boix, lletrat de capçalera del PP (cas dels tratges, cas Naseiro...). Aleshores Blasco va decidir canviar-se de nou la jaqueta i s'afilià al PP, on ha sigut conseller en cinc ocasions més. L'última, en l'anomenada 'Conselleria de Solidaritat i Ciutadania', investigada per una presumpta trama de corrupció que saquejaba els fons destinats a cooperació amb el Tercer Món (amb intervencions telefòniques incloses en el sumari que trauen els colors a qualsevol). Si teniu el valor de vore les notícies de Canal 9, sabreu qui és Rafael Blasco perquè tots els caps de setmana de cada mes, TOTS, apareixia una entrevista al conseller rodejat d'inmigrants insertada en un reportatge amable que contava com de bé es feien les coses en la citada conselleria (i deixe una pregunta a l'aire: que diriem si un ministeri patrocinara una noticia en el Telediario de TVE..?).

Bé, doncs tenim al encara portaveu del PP, amb el seu sou de diputat, les seues paguetes com a exconseller, el seu cotxe oficial, la seua secretaria i la seua possible imputació en la trama de les ONG utilitzant una cabina telefònica per a tindre una conversa... Jo no vull ser malpensat i imagine que el senyor Blasco estaria cridant a la seua esposa, Consuelo Ciscar (directora de l'IVAM, fugida del PSPV i acomodada en el PP, igual que ell) per dir-li que tardaria un poc en arribar a casa, que se li havia complicat el dia en les Corts... Perquè Blasco, que és un home de món (ningú ha vestit tantes jaquetes com ell) hauria de saber que les comunicacions d'una cabina telefònica també poden ser intervingudes per ordre judicial. Però segur que ell no té res que amagar, veritat, senyor Blasco..?



Imatge del diari INFORMACIÓN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada